Uw woning verwarmen is één ding, uw woning warm houden is een ander paar mouwen. De kunst is om de warmte daar niet al te snel te verliezen. De muuroppervlakte meestal het grootste verliesoppervlakte van de woning. Daarom is gevelisolatie van uw woning van belang. Vergeet dus uw buitenmuren niet te isoleren: zo bespaart u tot 30% op uw energiekosten. Bovendien geniet u van interessante isolatiepremies als u de werken laat uitvoeren door een aannemer. Hierdoor kan de investering snel terugverdiend worden. Kies voor een afwerking met crepi om een moderne look te bekomen.
Buitenmuurisolatie is de meest effectieve isolatiemethode voor renovaties van woningen die gebouwd zijn voor 2006 of voor het isoleren van nieuwbouwwoningen. De buitenmuren isoleren naar de huidige normen zal onmiddellijke een energiebesparing tot 30% en een aangenamer binnenklimaat realiseren.
Er zijn meestal drie mogelijkheden om de buitengevels te isoleren: aan de buitenzijde, na-isoleren van de spouwmuren of aan de binnenzijde. De beste en meest duurzame oplossing is het isoleren van de buitenmuren aan de buitenzijde. De gevelisolatie kan dan worden afgewerkt met crepi, steenstrips, sidings of hout. Hierdoor worden alle koude bruggen weggewerkt en krijgt u een geheel nieuw uitzicht van de gevel.
EPS staat voor ‘geëxpandeerd polystyreen’. Het wordt in de volksmond ook wel piepschuim of tempex genoemd. EPS isolatieplaten worden gemaakt van polystyreenkorrels die in een mal onder verhitting gaan uitzetten (expanderen) en aan elkaar kleven. Tijdens dit expansieproces worden er veel luchtbelletjes in de EPS parels gevormd, waardoor EPS een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht bevat. 98% van het volume van EPS platen bestaat uit lucht. Daarom is dit isolatiemateriaal erg licht en heeft het zeer goede isolerende eigenschappen. Stilstaande lucht is namelijk een goede isolator. Om een complete isolatieplaat EPS te maken is er slechts 2% grondstof nodig. Hierdoor kunnen de materiaalkosten tot een minimum worden beperkt en is EPS niet duur.
PUR Platen
PUR staat voor polyurethaan. Net als PIR is ook dit een hardschuim, maar dit materiaal is alleen geschikt voor thermische isolatie. PUR-schuim voorkomt warmteverlies en heeft net als PIR geen geluidsisolerende werking.
PIR Platen
PIR staat voor polyisocyanuraat, oftewel een hardschuim dat bij een geringe dikte al top prestaties levert op het gebied van isolatie. De Lambda waarde van PIR isolatie is namelijk het laagst van de meeste isolatiematerialen: 0,022 W/mK. Hierdoor behoort PIR tot de één van de allerbeste thermische isolatiematerialen en dat ondanks de geringe dikte van de plaat.
Bent u het wachten op offertes beu? Vraag snel een offerte aan en wij contacteren u binnen één werkdag!