Uw woning verwarmen is één ding, uw woning warm houden is een ander paar mouwen. De kunst is om de warmte daar niet al te snel te verliezen. Ookal stijgt de warmte, toch is het interessant om de vloeren te isoleren. Hierdoor kan de koude en vochtige lucht niet via de kelder naar de woonruimtes stijgen waardoor de vloer heel koud en kil aanvoelt.
Verwarmt u met vloerverwarming? Dan is het zeker aan te raden om de vloeren te isoleren om de warmteverliezen te beperken.
Vloerisolatie zorgt ervoor dat koude luchtstromen uw woning niet binnendringen en laat uw eventuele vloerverwarming optimaal renderen. Denk daarom bij uw (ver)bouwplannen aan een degelijke vloerisolatie. De temperatuur van uw begane grondvloer stijgt zo gemiddeld 3 tot 5 graden.
De warmte in uw woning ontsnapt op verschillende manieren. Ook een niet-geïsoleerde vloer is een gesel voor uw wooncomfort binnenshuis. De gure lucht laat uw vloer koud aanvoelen en zorgt ’s winters voor een kil gevoel in uw woning.
Met vloerverwarming kan men dit kil gevoel tegengaan worden, maar daarmee is uw probleem nog niet opgelost. Kies daarom voor een degelijke vloerisolatie: deze treedt als buffer op tegen de koude bodemgrond en verhoogt tegelijk het rendement van uw vloerverwarming. Heeft u geen zin in breekwerken? Geen nood, ook (kruip)kelders kunnen geïsoleerd worden.
De ideale vloeropbouw met een performante vloerisolatie: laat u bijstaan door een adviseur van VD-Build. Onze expert werkt uw isolatieproject samen met u uit, zodat u zonder zorgen kan (ver)bouwen.
Glaswol is één van de meest gebruikte isolatiematerialen bij zoldervloeren indien de zolder niet gebruikt wordt als woonruimte of stockageruimte. Het is licht in gewicht, heeft een goede isolatiewaarde en is bovendien relatief goedkoop. Glaswolisolatie kan enkel geplaatst worden indien er een onderdak aanwezig is. De warme zijde van de isolatie moet ook steeds afgewerkt worden met een dampscherm zodat de isolatie geen vocht uit de ruimte kan absorberen.
PUR Platen
PUR staat voor polyurethaan. Net als PIR is ook dit een hardschuim, maar dit materiaal is alleen geschikt voor thermische isolatie. PUR-schuim voorkomt warmteverlies en heeft net als PIR geen geluidsisolerende werking.
PIR Platen
PIR staat voor polyisocyanuraat, oftewel een hardschuim dat bij een geringe dikte al top prestaties levert op het gebied van isolatie. De Lambda waarde van PIR isolatie is namelijk het laagst van de meeste isolatiematerialen: 0,022 W/mK. Hierdoor behoort PIR tot de één van de allerbeste thermische isolatiematerialen en dat ondanks de geringe dikte van de plaat.
Houtwol isolatieplaten worden gemaakt van Noord-Europees sparrenhout. De dunne houtvezels worden in de fabriek gemengd met een natuurlijk bindmiddel en andere additieven (zoals een waterafstotende stof). Daarna wordt de houtpap samengeperst tot een houtwolplaat en in een oven uitgedroogd. Het productieproces varieert naargelang het soort houtwolplaat, de dikte en de gewenste eisen die er aan het materiaal gesteld worden.
Met rotswol (ook steenwol genoemd) kan vlot en doeltreffend het dak, de muur of de vloer geïsoleerd worden. Deze minerale wol is brandwerend, dampopen en biedt een goede thermische én een uitstekende geluidsisolatie. De vezels in rotswol zijn korter dan bij glaswol, waardoor het materiaal minder soepel is. Rotswol wordt daarom vaak gebruikt voor de isolatie van spouwmuren en vloeren. Bovendien is het materiaal iets zwaarder dan glaswol. De aanschaf van rotswol is wel iets duurder, maar levert daarentegen veel minder irritatie op bij de verwerking.
XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen, waardoor XPS-isolatie soms ook polystyreen hardschuim genoemd wordt. Het is een isolatiemateriaal uit kunststofschuim dat in plaatvorm wordt aangebracht.
Meestal gaat het om XPS platen met tand-en-groefverbinding, wat zorgt voor een goede aansluiting van de isolatie. De gesloten cellenstructuur maakt de platen erg vochtwerend, drukvast en isolerend.
Aangezien XPS drukvast is, zijn deze platen ook erg geschikt om (zolder)vloeren te isoleren.
Bent u het wachten op offertes beu? Vraag snel een offerte aan en wij contacteren u binnen één werkdag!